Koen van Wijk

Journalist, tekstschrijver, communicatieadviseur en auteur: ik ben van al deze markten thuis!

Mijn werkzaamheden zijn in de loop der jaren alsmaar veelzijdiger geworden, maar ademen nog steeds mijn achtergrond. Ik groeide op met het familiebedrijf van mijn vader – een verwarmingsbedrijf voor de glastuinbouw – en kreeg ook de genen mee van mijn moeder, tuindersdochter.
Met de tuinbouw als vertrouwde wereld zette ik als twintiger de stap naar de School voor Journalistiek, waarna ik aan de slag ging als land- en tuinbouwjournalist.
Ruim twintig jaar later doe ik dat nog steeds, voor Nieuwe Oogst. Tussendoor bracht mijn liefde voor aardrijkskunde me naar de lerarenopleiding, met enkele jaren als aardrijkskundedocent tot gevolg. De geografische bril heb ik nooit meer afgezet.
Naast mijn werk als agrarisch journalist ben ik actief als tekstschrijver en communicatieadviseur voor bedrijven en organisaties. Zowel binnen als buiten de land- en tuinbouw.
In 2017 verscheen mijn boek Land van Glas bij uitgeverij Thomas Rap, een familiegeschiedenis én het verhaal over honderd jaar glastuinbouw in Nederland.

Share This