Koen van Wijk

Journalist, tekstschrijver, communicatieadviseur en auteur: ik ben van al deze markten thuis!

Mijn werkzaamheden zijn in de loop der jaren alsmaar veelzijdiger geworden, maar ademen nog steeds mijn achtergrond. Ik groeide op met het familiebedrijf van mijn vader – een verwarmingsbedrijf voor de glastuinbouw – en kreeg ook de genen mee van mijn moeder, tuindersdochter.
Met de tuinbouw als vertrouwde wereld zette ik als twintiger de stap naar de School voor Journalistiek, waarna ik aan de slag ging als land- en tuinbouwjournalist.

Ik werkte (freelance) voor diverse vakbladen en was ruim tien jaar redacteur bij Nieuwe Oogst. Van najaar 2019 tot en met de zomer van 2020 was ik hoofdredacteur/bladmanager van tuinbouwvakblad Onder Glas.

Medio 2005 bracht mijn liefde voor aardrijkskunde me naar de lerarenopleiding. Daarna werkte ik enkele jaren als aardrijkskundedocent en als auteur van educatieve producties voor diverse uitgevers.

Naast mijn werk als journalist ben ik actief als tekstschrijver en communicatieadviseur voor bedrijven, overheden en organisaties. Zowel binnen als buiten de land- en tuinbouw.

In 2017 verscheen mijn boek Land van Glas bij uitgeverij Thomas Rap, een familiegeschiedenis én het verhaal over honderd jaar glastuinbouw in Nederland.

Mijn kennis van geschiedenis en het bedrijfsleven combineer ik ook in het schrijven van jubileumuitgaven voor bedrijven, inclusief de benodigde research.